В казц правди нема, та вона розуму добавля

Татьяна Новик
Під коморою надворі спить солодким сном Микола.
Дивний сон сниться Міколі.Ой! ЙО-ЙОЙ!
Повно сала у коморі.
Облизується молодець ,бо сниться ще й холодець.
Ковбаса! Аж дух заходить.Ловить теє наш Микола.
На тарільці шкварчать шкварки,чарку налива Одарка.
Аж лизнув  Рябко за ногу розбудів Миколу строго.
--А  якби ти був пропав! Грець  би був тебе забрав ...
Отакий то сон прогнав!--
Ох і розгнівивсь Микола  оглядаеться навколо.
Голова тріщить с похмілля капосне  вчорашне зілля.
Сон то був, ясно Миколі нема сала у коморі.
Зі сном зник і  холодець  аж підскочив молодець.
Ні Ковбасочки!  Ні шкварки! Нема жіночки Одарки!
Все пропив наш молодець от і казочці кінець.

  В казці правди немає,  та вона розуму добавляє.