Щось журне, щось тягуче, безмежне...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Щось журне, щось тягуче, безмежне
Забринить у легкій ковилі —
І летить моє горе важезне,
Наче птах.
                І зникає в імлі...

А услід козарлюга — 
                на списі
Бусурменська жива голова —
Всі її блискавичнії мислі,
Всі її громовержні слова.

Та козацька душа не святкує
Перемоги —
                ніколи й ніде.
Наші думи — не мовляться всує,
Наша вись — підземельно гуде.

Летимо непростимо-гріховні,
Мовчимо в каятті, як святі.
Не сонця, а багаття жертовні
Нам судились
                на вічній путі.