Батько

Алексей Ковалевский Укр
Він зиркає люто —
Аж мур і Малюта
Хитаються, наче трава.
І це ще не смута,
А тільки отрута,
Яку він за нас випива.

          І зразу — ні виду,
          Ні стиду, ні сліду
          Безсилля свого — тільки гнів!..
          О батьку мій рідний,
          Куди я, негідній,
          Від кари твоєї забрів?

Отой он готує
Паліччя і дибу,
Цей рве язика і жбурляє юрбі.
І я — уже мовчки:
— Дрібного ви штабу,
До батька вам зась, далебі!

          І в тебе аж тріска
          Куман у долоні
          І скроні іскрять — по горі ковила...
          Хай все не до цуги —
          Несідлані коні,
          Як змії сичать... І сахається мла!