Творiть добро

Владимир Довгун
Говорити серцем треба,
У чому є яка потреба.
Те Вам, добрі люди, дасться,
Убереже Господь Вас від нещастя.
Будете в добрі ходити,
Добро на цій землі творити.
Вам за це кожну хвилину,
Щастя буде послано на всю родину.
Не забуваймо, милі браття,
Жінок своїх всіх поважати.
Дітей, лиш доброму навчати.
Живи й радій земний народ,
З душею дбай про свій город.
Живе все в світі ти цінуй,
Та життя своє ти не марнуй.
Позбався від поганих звичок,
Дороги різних там дівичок.
Ти дбай про дух свій щиро нині,
Та любов свою неси у кожній днині.
Ти все люби що навкруг тебе.
І та любов, тобі сторицею вернеться.
Нестримна радість запанує у серці.
Будеш ти співати й танцювати.
Та Творця всього лиш прославляти.
Ти вінець його творіння,
Маєш глибоке ти коріння.
Ти дитя Його рідненьке.
Хоч і досі таке маленьке.
Порадуй Батька свого нині,
Неси добро кожній родині.
Відбудуй той рай прекрасний,
Що на Землі колись так панував.
І закон той такий негласний.
Завжди твоє серце наповняв.
Той закон простий є дуже.
Запам’ятай його мій друже.
Твори добро лишень на світі,
Все так як пише в заповіті.
Який нам був переданий давно.
Любіть друг друга, поважайте,
Гнів із серця проганяйте.
Радість у світ цей ви несіть,
З радістю ви все творіть.
З ніжністю ви все любіть.
Так як любить все Творець.
Він поклав на вас вінець.
Вінець Своєї слави неосяжної.
Яку ми маємо з повагою нести.
Та завше у душі своїй цвісти.
Отож бо добрий люде знай.
Твори на Землі прекрасний рай!