Живот

Йорданка Господинова
Моя мъко, стаена в очакване,
колко думи за тебе изпях,
наранена от крадени залези
и белязана с обич и страх.

Моя орис в богатство и в нужда,
запечатана в стегнат юмрук,
колко нощи гневът те събуждаше
като огън, запален от друг.

Мое време, до болка откупено,
заплатено с мечти и сърце,
но останало вярно и трудно,
със наивно и детско лице.

Клетво моя, свистяща във въздуха,
като меч запокитен в степта,
тебе търся във дните си блудни,
тебе вричам любов и душа.