Iдеолог житнього клину...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Ідеолог житнього клину
Навчає землю
Як їй родити
А зерно — як йому рости

Щоб одержати чергову пайку
Чорного хліба
Я запевняю його в своїй лояльності
Але він не дуже довіряє
І виймає на ніч мої очі
Зариває щоразу в інше місце

А м’якуш серця
Кладе собі під голову
Так і спимо

І я не впевнений чи регулярно
Бачу сонце