Церуни

Ваграм Назарян
hин hайастанум, шат дарер арач,
Кар ми церуни. hасарак ми март,
Вор кянкер анум ми покрик гюхум,
Кисаплузвац ев мерк хрчитум..
Шатере нран аканджейн анум,
Авели шатере АНМАhЕЙН кочум!
Асумейн те на апруме ми дар!
Ев те нраниц хелацин чкар!
Имастуннернейн нра мот галис,
Церунин нранц хорурдер талис!
hарцерейн талис нран заназан,
На амен hарцин унер патасхан.
Ев айспес ми ор анмаh церукин,
Айцие галис ми гехецик кин.
-Вохчуйн hаргелис.
-Вохчуйн куйрик джан. hамецир нстир.
-Че ес чем нсти, нстел чем узум.
Ду им арцерин ми патасхан тур.
-Арцерет уххир имастуннерин.
патасхан чунем, ес ко hарцерин.
-Инц аса Церук, чиште айн вор ду,
Чес маhаналу?
-Анмаhуцюнес дзерк берел узум?
Мек дар ев тари кянкем ес апрум,
Ор ори вра чемел церанум.!
Те узумес ду, маhин тер дарнас,
Им узаци hет пит амуснанас!
 Ахчике ми паh карцес сарсапец,
Байц ето искуйн на hамадзайнвец.
hенц нуйн айт жамин, анмех церунин,
цуйц твец арсин, ир ентерялин.
-Са тхамарт че! Сатанайи чуте!
На инчкан тгехе, айдканел тгет!
Чем карохана апрел нра hет!
-Ду ми мтацир, на кмаhана,
Иск ду айс гишер анмаh кдарнас!
Дарер ду капрес.. анун кhанес!
Имастуннерин кез hюр кберес!
Айсканиц hето кhамадзайнвес?
-Чем сири нран!Гтир уришин!
Им сртов клини ко миак вордин!
-Им вордин тгет , у тгехе шат,
Нран анванумен Сатанайи дзаг!
Аржаник чуни кез на сирелу,
ЕС им узацинем кез hарс танелу!
-ЧИштес ду церук! Чиштнес асум,
ворин цуйц твир, нранем узум!
Капрем ес хахах, нран сирелов,
Иск ерп маhана, тох мна баров!
 Ев hенц айд гишер, hарсаник арин.
Парецин болоре, керан.. хмецин.
Церунин берец имастуннерин,
сехан нстацрец, у ми чар асец.
-Имастунен дзез болоре кочум!
Дук hимар мардек, вочте имастун!!
Шатере инцел анмаhен кочум,
Мияйн hимарне нранц hаватум!
Воч есем анмаh, воч дук имастун.
Иск айн ахчике вори патчаров,
hаваквеленк менк айс азиз оров,
На ов вор hима хоскс лселов,
hарсаняц шоров,дурс пахав искуйн,
Им нман АНМАhЕ, дзер пес ИМАСТУН!