Схожа на щойно розквiтлий мак...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Схожа на щойно розквітлий мак
Але з темними вже підпалинами
Цнотлива і безсоромна
Ніжна і безжальна
А що буде як дозріє
                кожною мачинкою
Калатайка в руках вітру:
Спи — не заспишся
Лічи — не злічиш

Спільні ночі
Осипаються мов земля
За дерев’яними стінами