Мати, наша мати

Ив Кабачек
Мати, наша мати,
Як тобі лежати
В тій землі сирій?
Домовина – хата
Страшно тіснувата,
А на ній пирій.

Перекоти - полем
Твої діти долі
Не знайшли в тумані.
Бо її і в полі,
І в пустелі голій,
І в тайзі немає.

Нас життя обхватом
У ярмі крислатім
Потягло в імлі.
Мати, наша мати,
Як тобі лежати
В тій сирій землі?
                1971