На могилi Котляревського

Ив Кабачек
Тут твої земля і небо,
Славний син Вкраїни.
На побачення до тебе
Знову я прилинув.

Ти з Тарасом – то вершина,
Нам усім наука.
Привітай мене, як сина,
Або як онука.

Пише хто, тобі ж бо разом
Зіп’ялись на плечі,
Бо поети – ти з Тарасом,
Інші всі малеча.

                25 У11 1971 Полтава