Палити мости, мов сiрники

Андрей Титок
Палити мости, мов сірники,
Без жалю і остраху, сіючи попіл,
Палити, наче тобі це з руки,
І з цього ти маєш такий-сякий попит,

Думати, що життя це клубок,
 Ретроспектива ч/б фотографій,
Зіткана із прозорих ниток,
Ламких голосів і складних біографій

Схильностей, що видозмінюють шлях,
Пристрастей, що не дають тобі спокій,
Тримають міцно в своїх ланцюгах,
І заганяють в уявані строки,

Палити мости, мов сірники,
Доки ще сонце вдавано світить,
Палити, жаром гарячим, тривким,
                Думати,
бог тебе любить, хоча й не помітить.