Рыгор Бородулин Вы спутали меня со мной

Ген Жэстачайший
Вы спутали меня со мной.
И Вами выбран в этом зале,
Не столько я , а тот иной,
Кого любили Вы и ждали.

Напоминаю Вам с печалью
Челнок, застигнутый волной,
И сам себе я замечаю,
Что не любим был Вам такой.

И все под небом - невзначай.
Мир принимает всех тревожно,
У каждого своя печаль.
Мы познакомим их, быть может.

Смеется редко отчим-лес.
С чужой беды смеяться в сладость.
А мы молчим среди чудес -
Глазами говорить осталось.

Рыгор Бородулин

***

Вы зблыталі мяне са мной.                  
Абраны Вамі ў гэтай зале                     
Не столькі я, а болей той,                    
Каго Вы некалі кахалі.                          

Я Вашай нагадаў журбе,                    
Што хвалі човен  ашукалi,                    
I нагадаў я сам сабе.                               
Таго, каго Вы не кахалі.                          

Усё пад небам — варажба.
Усiх прымае свет варожа,                    
У кожнага свая журба.                              
Мы іх і пазнаёмім, можа.                          

Смяецца рэдка лёс-айчым.                    
З чужой бяды ён кпіць ахвочы.            
А мы пяшчотна памаўчым —                
Няхай гавораць нашы вочы.

Рыгор Барадулiн