А ви уявiть свiдомiсть цезiю...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

А ви уявіть свідомість цезію
Загнаного в сірникову коробку
Його єство так стислося
Від гніву і безсилля
Що достатньо іскри
Навіть необережного погляду
І спалахне
Найнищівніший бунт рабів