Осiннi сни

Алексей Ковалевский Укр
Немовби вої Тамерлана,
Вітри розкосі і гнучкі
Не бряцнуть зброєю.
                На ґанок
Вдеруться! І шаблі мигкі

Гуляють в листі. Осокори
Риплять.
                Бучний короткий герць —
І жовтень дивиться знадвору,
Як мрець.
                І лавою — багрець.

Твань з-під копит.
                І антрацитні
Далекі полиски доріг...
На золотій соломі житній
Ми ще спимо... Та на поріг —

Оті, в кольчугах. Зовсім близько!
Вже палять постіль!
                Щось мені
Кричиш, мов бранка. І вітрисько
За коси тягне по стерні...