Внегда

Виктор Ратьковский
А удесы умастити елеем,
и укоснити уне тощно ти,
Тимение, тук тощно,зело дланью
Мя наказуя ти погладити.

Безгодие, вина внегда вознепащевати,
Вития доброту извитийствовати,
Обаче презирати, ти терпети,
Стезя утреневати, ти ущедрити.

Вина-причина
Внегда-когда
Вознепащевати-подумать, предложить
Вития -проповедник
Доброта красота
Обаче впрочем
Пререкание – возмущение
Презирати –не смотреть
Тук – жир
Умастити – намазать
Удесы – члены тела
Укоснити – замедлить
Уне – лучше
Тимение – грязь
Тощно – усердно
Ти - тебе