Сiрома

Алексей Ковалевский Укр
Літо бабине — біла габа,
В ірій,
Вирій — 
                окрилена тяга...
І рипить понад яром гарба,
І мовчить в семирязі нетяга.

І пливуть золоті корогви,
І клейноди блищать в павутинні.
Світлі-світлі небесні луги,
Де старшини проходять, як тіні...

Чом же, козуре бідний, притих
І нікого не кличеш на землю?
Павутину розрізує штих —
Дорогу,
                нетутешню куделю...