Як починаеться осiнь

Наталя Мазур
Може, так починається осінь:
Спрагле літо, втомившись від спеки,
На поля, де зібрали покоси,
Побіжить проводжати лелеки?

А можливо, на всю зелень листя
Рудуваті розкИдає барви?
Дощ рясний над садами зависне,
Аби їх відіпрати, та марно.

Ну, а може, як вітер щодуху
У гіллі затріпоче високо,
І попадають яблука глухо
В сухотрав'я, спливаючи соком?

Та  буває,  відчувши  самотність,
Що  у  лінію  долі  злам  вносить,
Усвідомиш  життя  незворотність 
І  збагнеш  -  починається  осінь!

13.08.2012р.