Незрозумiло весела пiсня!..

Зозуля Юрий Павлович
[Кожен рядок вимагає власного... оклику! Спробуєте, крізь рваність наголошень, прочитати (чи, одразу, — проспівати: так гладенько!]

дихаєш?  — то й дихай, слава Богу
вклонись, перехрестись; во славу Богу
голова ж у тебе  — не макітра
і легеням повно є повітря

а й не сам живеш ти,  — слава Богу
є ріднЯ, є рІвня: все слава Богу
час тебе, а ти його минаєш
все почав, то далі чом чекаєш

маєш що поїсти?  — слава Богу
лягти де, чи присісти; й слава Богу
дощ і сніг з-під сонця випадають
гірке, та солоне, — вимивають

звеселітесь, люде, бо слава Богу
—  що і той світ буде, слава Богу
хай вже цей, вже й рідний, не тримає
—  грай, музИки, хто веселе знає