Де мо любi дiлись?

Юрий Лопатеев
* * *

Де мої любiї дiлись?
Де тi, що мене кохали?
Друзi мої одружились –
Bcix наречених побрали.

Я ж все складав свої вірші...
Це майже все – на що здатен.
Думав: ще й буде їх бiльше
Любих – поета кохати.

Тiльки інакше все сталось...
Гроші не платять за вірші.
Як то ранiше спiвалось,
Жити все гipшe та й гiрше...

Хоч ти розбийся, виходить –
Не заробив на кохання.
Та відчував я свободу –
Що як кохання останне!