Эскиз

Светлана Пригоцкая
 по мотивам Йорданки Гецовой
       ( Болгария)

  Рухнуло небо на ветки израненые,
  Ветер разумные мысли роняет,
  Тропка теряется в сумерках ранних,
  Шёпот шагов , сад пустой засыхает.
  Контур неясный витает в тумане,
  Выцвели краски последних цветов,
  Капли холодные сети сплетают,
 
  ...Проблеск надежды в земле без слов.

художник: Дмитрий Кустанович

                Ескиз

Рухва небето в изтръпнали клони –
вятър разумните мисли изрони.
Пътят се губи в посърнала шума:
стъпките шепнат изсъхнали думи.
Празни контури витаят в мъглата, 
давят последния цветен остатък.
Капки студени заплитат си мрежи.

... спи под земята ни зрънце надежда.