Талановитим

Сэлмона
Хіба існує достатньо літер,
щоб описати душі простори?
Хіба існує достатньо фарби,
аби явити всі кольори?
Хіба можливо впровадить вітер
у пензель куций, в поему – море?
Ти володієш таланту скарбом?
Ти маєш змогу? Тоді твори!
Додай зусилля до свого вміння,
вмішай завзятість у блиск наснаги.
Іди спокійно, без сліз, без смутку,
на шлях тернистий, аж до зірок.
І, щоб не сталось, світ випромінюй.
Колись втамуєш ту пристрасть-спрагу,
Бажань пустелю, жагу здобутку.
Талант не кара, це доля й рок.