Не увiнчана вiнком

Саша Маслак
Хто навчив тебе по волі
Відмовлятися від мрій?
Хто навчив тебе брехати,
Не комусь, собі самій?

Хто сказав тобі, що треба
Віддаватися цілком?
Голова твоя від того,
Не увінчана вінком…

Всі мовчать, та кожен знає –
Скрізь синтетика і піна.
Це тому любов зникає.
Будь яка. Та хоч нетлінна.

Ти тікаєш у безмежність.
Далі, тільки існування…
Ти забула обережність,
Зруйнувала існування.