Ольга Элрад. To Feel Like a Bird in Flight

Ольга Стельмак
*****

To feel like a bird in flight
     is no more easy – that pains.
Sometimes I watch the moonlight
     with cold blood in my veins.

A prosy life wins the day
     with angry and biting snow.
I endeavour not to be grey
     for the verse cherishes hope.

My captivating world of dreams
     will disappear never.
I draw in mind nature scenes
     and paints are bright as ever.

           December 17, 2004

Ольга Элрад

*****

Мне оторваться от земли
     становится труднее.
Порой на лунные огни
     гляжу и не пьянею.

Сегодня проза через край
     и снег колючий злее.
Скажу себе – не унывай,
     поэзия согреет.

Мой зачарованный мираж
     исчезнуть не посмеет.
Рисую мысленно пейзаж
     и краски все милее …

          22 января 2002 г.