К Державной

Васильева Наталия
О Мира Заступница, Матерь Всепетая
К Твоей припадаем иконе честной
Со страхом и верою, с любовью, с надеждою
Державная, молим услышь нашу скорбь!

Усердно Тя просим о, Мать милосердная,
Лица Мати Света не отврати.
Сладчайшего Господа Бога и Сына
Иисуса Христа Ты за нас умоли.

Да утвердит Он Державу Российскую
Страну сохранит в мире и чистоте,
Избавит всех нас от брани и прения
Священую Церковь Свою укрепит!

Да сохранит Православную нашу!
Неверие, ереси, всякий раскол
От нас отведёт и спасёт христианы
Самодержавный поставит Престол!

О не имамы иныя мы помощи,
Надежды иныя разве Тебе,
Пречистая Дева, пред Богом Заступница,
Всесильная Мать, христиан заступи!

И праведный гнев Его умягчающи
Избави всех с верою молящих Тебя -
Падений греховных, навет злобных вражиих,
От глада, болезни, беды и Меча!

И дарует нам дух сокрушения,
И чистоту помышлений, любовь,
Смирение, терпение и исправление
Жизни своей - оставление грехов.

Да все благодарно мы воспевающие,
Величия Божия, Имя Его
Сподобимся Царства Небесного тамо
Со всеми Святыми Творцу воспоём.

16.03.2011г.