МАМА, ты с нами всегда

Анна Тарашкевич
5 сентября будет год, как МАМЫ не стало.
Это было написано МАМЕ к празднику 8 Марта более 40 лет назад.

Матуля! Віншую са святам.
Даруй, мо што-небудзь не так.
У нас слоу прыгожых багата,
А я гаварыць не мастак.

Ды тую падзяку, што сэрца
Прывыкла штодзень паутараць,
Ні словы, ні сонца, ні вецер
Не змогуць табе перадаць.

Не знойдзецца меркі на свеце,
Якая б змагла ацаніць.
З якой цеплынею нам свецяць
Вачэй мацярынскіх агні.

З якой жа крыніцы б'е сіла,
Што жывіць цябе увесь час.
На плечы свае ты узлажыла
Нязмерную цяжасць праз нас.

А ма не зауседы цанілі
І боль, і трывогу тваю.
І сэрца выстуквае з сілай –
Матуля! Матуля! Даруй.