Осiнне

Виталий Меланич
Знову осінь і повітря сонне,
Лісове похилене гілля,
За хмариною пропало сонце,
Туга на оголених  полях.

Посіріли край дороги  трави,
Нахилились на скрипучий шлях.
Сперечався ліс тоді з вітрами,
Той кружляв по стомлених гаях,

Дощ дрібний полився на дорогу,
І побіг...За пагорбом пропав...
Ніби небо поблизу порогу,
У калюжі хтось його приспав.