Лелеки

Вера Кириченко
По-осінньому багряний
Перелісок за рікою.
Поряд милий і бажаний,
Що прикрасив мою долю.

Вже потроху облітає
Листя з білої тополі.
Люд наш врожаї збирає
На картопляному полі.

Знов зібралися далеко
У чужі краї полинуть
Босоногії лелеки
І гніздо своє покинуть.

Сиротливо на тополі
Буде колесо лежати
І скорившись-таки долі,
На своїх лелек чекати.