О, дыхание O breath

Адам Кешер
O breath

Beneath that loved   and celebrated breast,
silent, bored really   blindly veined,
grieves, maybe   lives and lets
live, passes   bets,
something moving   but invisibly,
and with what clamor   why restrained
I cannot fathom   even a ripple.
(See the thin flying   of nine black hairs
four around one   five the other nipple,
flying almost intolerably   on your own breath.)
Equivocal, but what we have in common's   bound to be there,
whatever we must own   equivalents for,
something that maybe I   could bargain with
and make a separate peace   beneath
within   if never with.
Elizabeth Bishop
//

О, дыхание

Любите так, чтоб отмечалось нервами в груди.
Пусть тихо и слепо прожилками помните,
Скорбите, едва ли живете и позволяете
Жить другим.
Лететь со ставок на тех,   
Кем движет с шумом любовь. 
Мне не понять той тишины и ряби, 
И рядом быть с той тонкою тоской
Почти невыносимо.
Почти несвоевременно летать на вашем дыхании,
Оно словно метеор летит за мной. 
Сомнительный, но я любить обязан
Все, что мы должны внести были в залог. 
То, что, возможно, не получилось сразу - 
Любите. И дай вам Бог.

8.06.2012
Кирилл Лушников