Забажалось мишцi в школу!

Раиса Андрейчук
Забажалось мишці в школу
Із школяриком піти!
Уплигнула в сумку нову
І заснула в темноті!

Все надіялась, що хлопчик
Не замітить там її, -
Множить мріяла у стовбчик,
Вчить вірші у букварі!

Рано вранці встав Тарасик,
До портфелю - там вона:
"Ану, сірая, будь ласка,
Вилізай скоріш, мала!"

Довго плакала, пищала,
Не хотіла геть іти,
Доки кішка не впіймала,
Не залишила й сліди!