Чому?

Виктор Янковенко
Чому я не можу літати,
Підхвачений вітром могучим?
Чому я не можу дістати
Хмарини на небі блискучім?
Чому я не можу обняти
Круг місяця, наче коханку.
Під світлом зірок танцювати,
Крутитися в вальсі до ранку?
Чому я не можу зіграти
На сонячних променях-струнах?
З веселкою в жмурки пограти,
Збагнути, що сховано в рунах?
Чому я не можу забути
Цей смуток, що душу полонить?
Не можу до сонця гайнути
На сполохах дня, що відходить?..