Мои мечты

Светлана Пригоцкая
 по мотивам Йорданки Господиновой
        ( Болгария)


http://www.stihi.ru/2012/08/29/10642

  Мечты своей сегодня испугалась,
  Нахлынула, как сумасшедшая , она...
  Как вихрь , гроза...,мечта ко мне подкралась,
  И даже не спросив, зачем я ей нужна.

  И так самонадеянно,но что со мной случилось,
  Так много искр в глазах моих зажгла,
  И озорные огоньки мерцают с новой силой,
  И подарила, невзначай ,на память два крыла?!

  И молнии вдали затанцевали,
  Вы жаждали дождя в палящий летний зной,
  Ветров,чтоб настежь окна открывали,
  И хлынул в окна аромат цветов...

  Мечты в моих глазах,так странно ты навеял,
  (Они уже давно имеют свой приют),
  Бесцелен путь к тебе, мечтой переболею,
  В твоём земном раю, мою любовь не ждут...

  Мечты сошли с ума и преданы до боли,
  Но без тебя они не могут долго жить.
  И серые дожди, смывают в небе зори,
  И пасмурное небо,  песню не сложить...

художник: Анжелика Алиева


Мечтите ми
Йорданка Господинова
Днес малко се уплаших от мечтите си-
нахлуха като хали полудели…
Развихриха се, даже не попитаха
без тях как карах толкова недели.

И взеха, че нахално ми се случиха,
взривиха сто искрици във очите.
Дали от мен крилете си получиха?!
Виж как блещукат странно дяволити.

В небето прегоряло затанцуваха-
нали жадувах дъжд сред жарко лято,
и с вятъра до съмване будуваха
загледани по тръгващото ято…

Мечтите ми в очите ти ме върнаха
( те там отдавна имат своя стряха ).
Безцелният ми път към теб обърнаха
и в нощ безсънна обич ти наляха…

Мечтите ми до лудост са ти преданни,
без теб не могат дълго да са живи.
А няма ли ги, тъжни са неделите
и лятното небе посърва сиво…