Бог Соломона, Давида та Якiва

Алексей Сергиенко 2
Бог Соломона, Давида та Якiва-
Всі безроздільно. Все тягне нас вниз.
Ми побачили на століття зовсім всякого.
Солоні бризки і вабливий морський бриз.

Бог Соломона, Давида та Якiва-
Треба бути твердим, але й треба брехати,
До особі примірявши і обличчя, і маски,
Щоб шкодливо I покірно вблагати..

Потрібно шукати відповідні кошти,
Потрібно напхати нас сіллю речей,
Все, що потреба, все повернеться в надлишку,
Всі нас міцно зв'яже як столярний клей.

Є й у сториц сліпе-місце,
Є й у повідомлень момент-тиша,
Прокушена під сережки вушна мочка,
Прокушена і купця туга мошна..

Потрібно справлятися, до чого б по силам,
До ривкам і вибоїнами, честь до честі нашоi,
Кана Галілейська і Хава Нагіла,
Бог-він все бачить, він все пробачить.

Бог Соломона, Давида та Якiва-
Багато я знав, і багато я крав,
Крав у себе, безсоромно, нахабно, зухвало-
Чим і накаркав, і чим ти мене покарав.

Слова не чіткі, розмиті, як тріски,
Липка стрічка і витканий плед,
Птахи не стрибнуть з насиженоi гілки,
П'ята ступає, ледве намацавши твердь.

Атом розженеться у нутро коллайдера,
Люди зажмуряться, затримавши подих,
Десь у кінці списку виданого райдера,
Буде момент-іншим старанно вичесати бліх.

Чим би рятувався, зберігав би в осіданні,
Що нам є зло і порятунок обіцяє,
Всі без залишку не вірив, а вірив,
Смиренно кував собі молитовний щит.

Все, з чим доводиться, як при горі, зігнутися,
Все, що ми знайдемо в попiлі,
В земляний рідині і писк очеретяноі миші,
Писком як звуком телефонного реле.

Стражденним почесті-хвала Богу,
Пити з блюдця шорстким язиком,
Щерятся кисті, впустивши щітки та когтi,
Всі упускати з уваги тих, з ким ти знайомий.

Ти б підморгнув б, і я вгадав-побачив знаки,
Як розійдуться і в морях кораблі,
Червоні прапори, як червоні маки,
Всі округлюючи у розумі, як нулі.

Помилкові биття і помилкові пульси,
У грудях наших камені б'ються замість сердець,
В'язь минулих життів, нанизавши як намисто,
Підсумок нашого життя-терновий вінець.

Скінчиться все-важливе з маловажним,
Все, що значно -зійде нанівець,
Кришаться імперії до хутора величиною в дiлянку,
Позначений на карті цифрою, і преставиться світло.

Бог Соломона, Давида та Якiва-
Адже нам не сховатися. Що гріха таїти?
Бог Соломона, Давида та Якiва-
Життя продовжується, витягне нитка,..