Крок у нiч

Павло Гай-Нижник
         КРОК У НІЧ

Ще крок один і увійдеш у ніч.
Її тобі ще треба пережити...
Зустрівши невідоме віч у віч,
У темряві незнаній зрозуміти
Куди іти – до зорей горілиць
Чи навмання, аби таки зуміти
Не заблукати. В намрямку зірниць,
Межу незриму все ж переступити
З тіней до світанкових промениць
І смугу теміні позаду залишити.
Пізнавши долі гру і духу свого міць,
В день увійти, аби горіти, жити,
Й не падати пред викликами ниць,
А власним сяйвом ніч нову зустріти.

                Павло Гай-Нижник
                3 вересня 2012 р.