Скiт

Алексей Сергиенко 2
Скiт

 Втеча в скiт

 Захід тебе знову б'є по щоках,
 Ти прийшов прикластися до святих мощей,
 Слідуючи порадам упевнитися у вiрi сам,
 І я ридав, як Авраам.
 Твоя жертва ще пише кров'ю,
 З ненавистю, блаженством, любов'ю,
 Присвячую тобі, залишаюся з тобою,
 Рухомий вічним болем.

 Голова каламутна з похмілля була,
 Сокирою тонула, але не пливла,
 З ким же, з ким ти була?
 Чи може, фальшiвя, постiйно брехала.
 Я тобi дозволяв, я тебе навчав,
 Я великі таємниці тобi присвятив,
 Я багато надії в тобі  здобув,
 Якби тільки в тобі я не прогадав.

 Пісня, лети за вітром,
 До моїх моїм братам і сестрам.
 Серце - зірка поета,
 Опора слабким, надія міцним.
 Пісня, лети за вітром,
 До моїм братам, живим і мертвим.
 Віра - вогонь і мое світло,
 Ти разом з піснею лети за вітром.

 Може таке раптом і примариться так,
 Соплі, слина, піт рук  у вожжах,
 Або ти спиш як на ножах,
 Якщо знаєш, що у собі порочний і так.

 Я в друковане слово не вірив. До чого?
 Але куди і навіщо, і за що, чому?
 Якщо вірою дихаю, адже я значить, живу,
 Я тебе закликаю, зі мною йти покликом.

 Так, мені вистачить сил не на себе одного,
 Для підмоги, дороги, дороги столбовоi,
 Благими намірами вимощена дорога в пекло.
 А очі... як раніше ...горять.

 Я б зглянувся, зупинився тут,
 Знаючи, що правда є і що мене чекають у кут,
 Розправляючи тричі в'язаний батіг,
 Ледачі... трутні.

 До кінця і ти не повіриш мені,
 Ти всі свої ласки втопиш у вині,
 Ваші думки ставки піднімуть в ціні.
 Важливо мені......Тільки мені.

 Пісня, лети за вітром,
 До моїх братiв- до моїх сестер.
 Серце - зірка поета,
 Опора слабким, надія міцним.
 Пісня, лети за вітром,
 До моїм братiв, живим і мертвим.
 Віра - вогонь і мое світло,
 З місця з піснею- лети за вітром.

 Світанок тебе знову б'є по щоках,
 Я прийшов доторкнутися до святих мощей,
 Я нічні відстояв і промені
 Перши сонця зустрiчав.

 Всі мене пригвождали сильніше до хреста,
 Я сам зробив і хрест цей дальнiше знесу,
 Передзвін дзвонів підірве порожнечу.
 Це ранок. Це ранок у скиті.

 Я тебе провідував. Я тебе відвідував.
 Я тебе розбещував. Я тебе навчав,
 І якщо зі мною ти вiдвiдаеш любові,
 Цей блуд тебе розкладе до крові.

 Моя масть не знесе проклять і мольб,
 Нездійсненне истошна роль,
 Будь ти ранимою, випробуваної часток.
 Невикорінна тошнотна біль.

 Мій кінь не знесе ватажка - сідока,
 Він проб'є йому ребра і умчить в хмари,
 Руського мало вбити, ще треба повалити,
 Тільки куля зможе мене зупинити.

 Як же так, вершини скорені так,
 Ще помах ближче до неба, один тільки помах,
 Краще грудь в хрестах, ніж голова в кущах.

 Бог припиняє життя людини
 Коли він готовий перейти в той світ -
 Якщо все зрозумів, або невиправний.
 Згадуй... наш маленький скит.

 Господь, тільки ти зможеш зло від мене віднадити,
 Уберегти і пробачити...