Rampas memoro kiel helik

Ñóðìàò Ýñïåðàíòî
Rampas memoro kiel helik',
Hastas gxi trans horizonton.
Kaj kiam pacxjo estis kun ni -
Estis pli granda la Mondo.

Estis pli suka de'l Suna color'
Kaj pli senbridaj festoj.
Jen kiam pacxjo vivis ankoraux -
Panjo pli gaja estis.

Kiom da jaroj pasis sen spur',
Sed por memoro - nur spano.
Foto ridetas de sur blanka mur':
Mi apud pacxjo kun panjo.