Чом ти не прийшов english. Экви

Виктор Ковязин
Why did not you come?
Or cherchez-la-femme?
For ye I was waiting…
Haven’t got a horse?
Or – it’s even worse –
Old mum was rating…

Yet  I’ve got a horse,
Knew the way of course,
Mummy let me out.
Sister, young and gay,
Took the saddle away,-
Couldn’t leave without.

But the elder one
Saw what she had done,
Got my horsey ready:
Brother, - said, - you must
Ride so quick, so fast
To your loving lady.

There a river flows,
At the bend it slows,
Up to knees – so shallow.
Let me marry, mum,
Him who didn’t come,
I want right that fellow.

https://www.youtube.com/watch?v=3oFtIUW97FM
……………………………….
Чом ти не прийшов,
 Як місяць зійшов?
 Я тебе чекала.
 Чи коня не мав,
 Чи стежки не знав,
 Мати не пускала?

 І коня я мав,
 І стежку я знав,
 І мати пускала.
 Найменша сестра,
 Бодай не зросла,
 Сідельце сховала.

 А старша сестра
 Сідельце знайшла,
 Коня осідлала:
 "Поїдь, братику,
 До дівчиноньки,
 Що тебе чекала".

 Тече річенька
 Невеличенька,
 Схочу – перескочу.
 Віддайте мене,
 Моя матінко,
 За кого я схочу.