Травень осенi

Валерий Валуев
Танок осінній в металевих барвах
Танцюють хмари на сивіючих вітрах,
Пожухло листя, пожовтіли трави,
Вода сумна розхвилювалася в ставках.

Птахи замовкли, спорожніли гнізда,
Заснули грози, зачаївшись в небесах.
У вирій сонний сонм думок небистрих
Збирає вересень, мій сивокрилий птах.

І тут на диво безпідставно марне
Весняне чудо незбагненного життя:
Цвітуть… каштани, мов на дворі травень! -
Не личать вересню травневі почуття…               

09.09.12