ben kimim...

Арзу Мамедова
Ben kimim? Arkadashlar lutfen soyleyin bana ...
Duygusuz bencil biri, yuzunu bile silen
Aci zehirle zehirlenmish, tanrinin kayb olmush kolesi
Arkada;lar ... Ben sevgi acilarinda kaybolmu; ki;iyim,
Ben damla damla tencereye tum mutlulugumu toplamaya
Calishan biriyim
Yalanin kapilarini atlatirken, aci perishan olan biriyim
Ve acimi gezyashlarimla kapatib,
Kader mahkumu olarak kaldim ...
Ben, kayitsiz, soguk biriyim
Kendi iktidarsizlik tarafindan oldurulmush,
Her yerde,her kesle, ama yalniz
Ben daha once gibi olmuyacak biriyim ...
Ben, vicdanla savashmaktan korkuyorum
Oldu vicdan, sessiz vicdan,
Sadece boshluk bir efendi oldu ... ve o da
Bana sinsi guluyor,
Aynadan goruntumu silerek
Ben kimim? Arkadashlarim soyleyin bana ...