Вишию небо хрестиком

Лидия Подолинная 2
Вишию небо хрестиком,
 Потім легкі хмарки,
 Потім дівчисько з песиком
 І ластівки…

 Вишию стежку квітами -
 Може моя буде.
 Може я нею житиму…
 Знати б, куди заведе.

 Вишию руки дідові
 В променях золотих,
 Вишию сонце світові
 Із ниточок простих.

 Може сорочку вишити…
 В чому тут тільки суть?
 Тут хоч сьогодні б вижити
 Й завтра перетягнуть.

 Хрестик тримає хрестика
 На білім оцім шитті.
 Тримає дівчисько й песика
 У цім непростім житті.

 Вишити чи не вишити -
 Питання стоїть не так.
 Вижити, чи не вижити?
 І ще запитання – як?
                13.05.2010