Аромат iдентичний любовi

Лидия Подолинная 2
Стану стрічкою з пісні чужої.
 Стану міфом останнього дня.
 Не тобі. Не твоя. Не з тобою.
 Навмання, по життю навмання…

 Голограмного відтиску думки
 Слід загубиться десь поміж строф.
 Ролі сипляться, сипляться лунко
 З недограної п’єси «Любов».

 Написався сценарій у когось –
 Вища проба розлуки і болю,
 Надзвичайно печальна повість
 Й аромат ідентичний любові.

 Бідолашна, чи може щаслива?
 За лаштунками прірва і тиша.
 Я на фото не крайня із ліва,
 А прямісінько в центрі вірша.

 Акт останній прожито не мною –
 Підмінили. Ніхто й не помітив…
 Аромат ідентичний любові
 Буде обрано й прийнято світом.

 Еталон надзвичайного фарсу
 І чужого кохання кліше
 Обминаю тихенько у часі
 От не сплутати б шляху лише!

 Присягала на вірність у тиші.
 Дзвінко падали в безвість слова.
 Я на згадку вірша залишу,
 Буде так, ніби я жива.

 Добровільно пошились у дурні…
 Що блазнюють, чи й весело їм?
 Не дограні попурі й ноктюрни
 Дивакам залишаю отим.

 А на сцені ще грають і зріють
 Нові драми й нові рубежі.
 Не чужі – так, як справжні чужі!
 Що то грають! Ото вже уміють!

 У якому Парижі кували
 Цей холодної посмішки блиск?
 Аби потім колись ви сказали:
 - Так! Я знав цю актрису колись…

 Препогана була, препогана!
 Гидко грала, на сцені ніхто!
 Зараз де? Та не знаю… Пропала…
 - Зовсім?
 - Хто зна… Он, висить пальто.

 Ви їй хто? І вона вам навіщо?
 Та й нездара! Нема що й казати!
 Не гукайте. Вже зайнята ніша.
 Є кому і без неї зіграти.

 А на сцені ще грають і зріють
 Нові драми й нові рубежі.
 Що то грають! Ото вже уміють!
 Не чужі – так, як справжні чужі!

 Акт останній прожито з любов’ю.
 Не помітив. Ніхто не помітив.
 Аромат ідентичний любові
 Буде обрано й прийнято світом.

 Дням, де «Браво!» гуло нещодавно,
 Я тепер від душі посміхнусь.
 Якщо хтось хоч один згадає –
 Отоді я «на біс»  повторюсь.
                22.06.2010