Як ти живеш?

Лидия Подолинная 2
Як ти живеш на світі цім?
 Чи хтось тебе у цім житті голубить,
 Чи зігріває подихом своїм?
 Чи любить хтось тебе безмежно? Любить?

 Чи ділить хтось з тобою всі турботи,
 Чи думає про тебе щогодинно?
 Чи ловить голосу мінливі ноти,
 Трима за руку у бурхливім часоплині?

 Чи віриш ти комусь отак, беззастережно,
 Щоб не боятись каменя у спину?
 Чи любиш ти когось,
 Безмежно, віддано і дуже сильно?

 Чи є чийсь подих, що для тебе над усе,
 Чи є кого собою затулити?
 … Ну, хтось такий,
 З ким можна говорити геть про все,
 Такий хтось, щоб заради нього жити?

 Як ти живеш і що ти відчуваєш?
 За кого проти ночі маєш сум?
 Про кого мрію в серці зігріваєш,
 Кому знайшов ти місце серед дум?

 Для кого день сьогодні проживаєш,
 І з-під чийого серця ти чекаєш свята?
 Кому смієшся, а кого ти забуваєш?
 Кого ти будеш завтра забувати?...

 Кому ти віриш серед цього люду?
 Бо ти ж, мабуть, таки комусь ще віриш?
 Чи ти зустрів свойого вже Іуду,
 Чи тільки кроки ще до нього міриш?

 Як ти живеш на білім світі
 І що у тебе в серці назавжди?
 Чим завтра, післязавтра будеш жити?
 У кого в серці будеш жити ти завжди?

 Сьогодні зорі шелестять про вічне
 І через Всесвіт котиться відлуння…
 Чи є хтось, хто для тебе буде вічно?
 Чи ти для когось будеш незабутнім?
                03.12.2010