Менi веснилося у сiчнi!

Лидия Подолинная 2
Мені веснилося у січні!
 Мені так крокуси цвіли…
 І гіацинтова величність
 Чекала першої бджоли.

 Мені так рясти пахли терпко,
 Такі стелили килими.
 І так було на серці легко,
 Немов би й не було зими.

 Мені веснилось – так нестерпно!
 На подив всіх календарів!
 Весна, ліщинова і вербна,
 Прийшла із спогадів, чи снів?

 … З зими лиш витопки…
 Мерва…
 А інша половина людства
 Усе ще зиму прожива…

 Мені ж веснилося напрочуд!
 Скажіть, з якої дивини,
 Чому я так у весну хочу?
 Чому так хочеться весни?

 … А може то яка омана?
 …Цвітіння крокусів і лоз…
 Життя, що було Богом дане,
 Бере собі лихий мороз?

 Так от, звідкіль тепло весняне!
 І ці грайливі промінці!
 Замерзла я! Щаслива й п’яна,
 А звідки ж пелюстки в руці?
                29.11.2010