Обнимай меня, ветер. Наталия Природная

Мила Доброван
http://stihi.ru/2012/08/13/2824

Обнимай меня в августе, ветер, горячим теплом.
Ведь наступит декабрь, и тобою тогда не согреться.
Синь небес затуманится стылой серебряной мглой.
Занемеет до боли от лютого холода сердце.

Обнимай меня, ветер, покудова в поле звенит
август щедрым серпом, и пока улыбается лето,
и заливистым пением душу земли веселит,
за работу жнецам полевые даря дивоцветы.

Обнимай меня, ветер, усталые руки целуй.
Я в объятьях твоих отдохну, наберусь новой силы.
И о длительной зимней разлуке, мой друг, не горюй.
Я к тебе возвращусь, лишь дождемся мы лета вновь, милый.


Текст оригинала:

Обіймай мене, вітре,
Теплом у гарячому серпні,
Бо, як грудень настане,
В тобі вже не буде тепла,
І від лютого холоду
Серце до болю затерпне,
Синь небес затуманить
Холодна, срібляста імла.

Обіймай мене, вітре,
Допоки всміхається літо,
Поки серпень в полях
Ще серпом своїм щедрим дзвенить,
І дарує за працю
Женцям польові дивоцвіти,
І піснями жниварськими
Душу землі веселить.

Обіймай мене, вітре,
Цілуй мої стомлені руки,
Я в обіймах твоїх
Відпочину і сил наберусь,
Не журися, мій друже,
За довгу зимову розлуку,
Дочекаємось літа-
Я знову до тебе вернусь.
    13 серпня,2012р.