Удавана тиша

Вера Свистун
А ліс вересневий затих і птахи відспівали.
Павук гамаки розкидає комахам оспалим.
Пливе, уколисує дух запашистого хмелю
і сонце з дощами зелену розбарвлює стелю.
Удавана тиша німа, голосна і співуча!
Хотіла-би бути причетною, взяти співучасть
в пом'якшенні кольору вже посивілого неба,
знайти в краєвиді таємну стежину... До тебе.

оспалим - сонливим, удавана - примарна, обманна