Nepre cxio estos bone

Сурмат Эсперанто
"Nepre cxio estos bone
Kaj pli bone estos plu.
Sur de koro falos sxtono,
Komencigxos nova lud'.
Suprenigxos ree l'Suno,
Kaj denove kuros voj'
Inter kampoj de kaluno
Kie kantas gaja roj'.
Estos vivo longa brila,
Estos sorcxa Eldorad'
Cxio estos ja. Sed kial
Vi rigardas kun kompat'?
Cxu naive mi eraras?
Cxu malsano prenos min?"

"Сxio estos bone, kara.
Tio ja ne estas fin'"

Li ekdormis. Songx-fabelo
Lin forportis al cxiel'.
Kaj silentis la Cxielo.
Kaj ekflamis nova stel'.

Подстрочичко

Непременно все будет хорошо
И дальше будет лучше.
С сердца упадет камень
И начнется новая игра.
Взойдет снова солнце
И снова побежит дорога
Меж полей вереска
Где поет веселый ручей.
Будет долгая блестящая жизнь.
Будет волшебное Эльдорадо.
Все ведь будет. Но почему
Ты глядишь с состраданием?
Разве я наивно ошибаюсь?
Разве болезнь заберет меня?"

"Все будет хорошо, милый,
Это еще не конец"

Он уснул. Сновиденье-сказка
Унесло его в небо.
И молчало небо.
И вспыхнула новая звезда.