Клетва

Величка Петрова
КЛЕТВА
Любовта
любов привлича.
Нежност…
с нежност се съблича.
Идвай обич,
и стопли ме.
Идвай огън и пламни ме.
В обич светла превърни ме.
Че съм миг
от миг,
надничам
с любопитство на кокиче.
И душата ми прелека,
от безкрайността далека
рови се из чудесата,
потопила сетивата
в чувства, мисли и вълшебства
с любопитството на детство.
Идвай  обич изгори ме,
в пламък светъл превърни ме,
че безкрая ме настига
и от вечността
намига...

Идвай обич, жива треска,
с обич от магична смеска.
Тук сега съм.
Тук съм днеска.
А за утрешното днеска
сричам думи с клетва детска.