Не зволiкай! - за нами вже коса...

Олег Завадский
Не зволікай! – за нами вже коса
Кладе в покоси трави запахущі…
А ми вп’ялись очима в небеса,
Замислені про вічне і про суще.

Понад віки проліг Чумацький Шлях,
У два кінці – до пекла і до раю.*
Лише утям: цей світ, як немовля,
Чиясь рука над прірвою гойдає.

Дивлюсь на зорі – важко дозирнуть,
Збагнути хочу – моторошно думать!
Уяві зась той безмір огорнуть,
Не ставши за межу людського тлуму.

Невже й мене із хати понесуть,
Труною тричі вдаривши порога?..
Хто намагавсь пізнати вищу суть,
Таки приходив зрештою
До Бога.


____________

* Давнє народне повір'я.