Мо перше усв домлення смерт

Наталия Кадин-Фесенюк
Епізод перший
між сливами і бузком за хатою лежала обережно складена черепиця.
ідеальний матеріал для будівництва висотних будиночківя викладувала в шахматному порядку на перехрест черепицю поки моє місто не зсунулось з місця коли я намагалася поправити черепицю на перших поверхах будиночків.
Я довго намагалася дістати праву руку . проте мені це невдавалось. Мама з бабусею дістали мене . таку кількість крові побачила вперше. Пізніше мені подобався шрам на правій руці я домальовувала кульковою ручкою наручний годинник,  щоб надати смислу новим існуючим лініям.
Епізод другий
На землі так багато можна побачити, якщо слідкувати нерухомо. Комах і гусінь черв`яків в маленьких луночках? але ця яскраво червона комаха явно відрізнялась від них, дуже маленька. Я зупинила її тільки коли роздушила. Червона пляма, яка залишилась на моїх пальцях нагадувала мою кров під бинтами. Я усвідомила, що вбила її ,назавжди, і це певно забарвлення, а можливо. також кров її кров. Відчула. що плачу від зробленого злочину і не тільки. Усвідомлюю, що також помру одного разу. На мій крик : «я помру», -прибігла мама. Спершу заспокоює мене через загибель комахи. а потім повідомляє,  що я права. в тому що помру. спокійним голосом.
- Ти просто усвідомила існування смерті. Рано чи пізно це повинно було статись.
Вона залишає мене одну, і я довго плачу, поки не усвідомлюю безглуздість своїх сліз і сором за страх перед смертю.