Капки акварел-49. Дъждът през Септември

Борис Калинов
Ти знаеш,
 как под един
много изстрадал чадър,
 представител
на миналия век…
С няколко прокъсани
 от спиците дупки…
Ей-така!
За да се виждат звездите!
Биха могли
да намерят подслон
две Души… С телата си.
С Мечтите.
И колкото старателно
 да обикаляш
отвсякъде,
 да тропаш по дъгите…
Някак по-близко събираш
човека с човек!
А тя,
тя просто мълчи и ме гледа…
В очите!


Б.Калинов-Странник.
15. 09. 2012г.
Пловдив
Художник: Б.Калинов -"Омбрелла"- комп. рисунка


 Остаревший зонт
с прошлого века...
Дырки на нем-
чтобь смотреть на звезды!
Если с тобой есть кто-то...
И глядит тебя в глаза...
А дождь осенный
если по дугам стучит,
он всегда (Как и не хочет?!)
двое обниматься
заставляет...
Б.