***

Зарема Петрунько
Сутінки вмикають ліхтарі,
Мерехтять зірки на небосхилі,
Котить море прохолодні хвилі.
Тиша… Все завмерло до зорі.
Так було і вчора й рік тому,
Стрілки все за колом коло креслять,
Мимохідь спливають зими й весни.
А чому ж проходить все, чому?
Буде ранок, буде і весна,
Будуть знову зорі, знову хвилі,
І пісні, й промови, серцю милі,
Та не так, як зараз. Таїна…